"Flygningeskib" anløb Hobro i UGE33

De helt fantastiske broncheskulpture af mennesker med stenansigter, hver eneste med deres egen historie gjorde et stort indtryk på de besøgende.

Skibet med Jens Galschiøtz bronzeskulpture af flygtninge, lå lige uden for UGE33  udstilling i pakhuset, og gav gæsterne stof til eftertanke.

Pressemeddelelse:

 

En flygtningebåd med 75 flygtninge om bord anløber havnen i Hobro fredag den 16. august og bliver liggende der weekenden over. .

 

Nej, det er ikke en virkelig flygtningebåd, men en kunstbegivenhed, der skal mane til eftertanke. De mange flygtninge om bord er kobberskulpturer fremstillet af Odense kunstneren, Jens Galschiøt, og denne kunstbegivenhed er et resultat af et samarbejde mellem Landsforeningen Levende Hav og Jens Galschiøt. Det drejer sig om de mange flygtninge, der opholder sig i Europa eller flygtninge, som banker på ”Europas dør”. Det er mennesker, som befinder sig i en uforskyldt, ekstremt ulykkelig og presset situation.

Målet med ”Flygtningebåden Anton” er at gøre situationen nærværende for den danske befolkning. Vi ønsker at skabe en dialog om dette alvorlige og påtrængende emne. Vi ønsker, at almindelige mennesker skal forlange af vore politikere, at de skal møde flygtningeproblemet i Europa med humanisme, menneskeværdighed og forståelse. Og desuden bør vi alle påvirke Europas politikere til ikke at opsætte hegn og holde de rigtige flygtningebåde borte fra strandene i Sydeuropa, men til at handle konstruktivt angående at forebygge årsagerne til de stigende flygtningestrømme. Disse mennesker flygter ikke for sjov, men af yderste nød. De gør det pga. krige, religiøs ekstremisme, kampe om stadig knappere resurser og som følge af de menneskeskabte klimaændringer. 

 

Oplev i forbindelse med flygtningebådens ophold i Hobro en flygtnings rejse til Europa på egen krop! Kom forbi havnen i Hobro lørdag den 17. august mellem kl. 11-16. Her kan du møde DFUNK Outreach, der er en del af Dansk Flygtningehjælps Ungenetværk. De vil fortælle om flygtninges forhold i Europa og du vil have mulighed for at prøve asylspillet, som tager dig med på en flygtninges rejse til Europa.

 

Besøget i Hobro er betalt af Europa-nævnet og Kulturudvalget i Mariager Fjord Kommune. Besætningen på Anton stiller gratis sin arbejdskraft til rådighed.

 

Yderligere oplysninger skipper Knud Andersen på 20487421.